KAJIAN PENGGUNAAN VLE 1BESTARINET NEGERI PERAK 2014

Dengan ini dimaklumkan bahawa Unit ICT dan Pengkomputeran, Sektor Pengurusan Akademik Jabatan Pendidikan Perak sedang melaksanakan satu tinjauan penggunaan pelantar pembelajaran maya FROG VLE di sekolah-sekolah di seluruh Negeri Perak.  Tinjauan ini membolehkan pihak kami menilai sejauh mana penggunaan FROG VLE dalam kalangan guru-guru dan pentadbir di sekolah.

Mereka yang diminta untuk mengisi borang kajian ini terdiri daripada:-

pentadbir sekolah,

pengurus VLE sekolah, dan

guru mata pelajaran.

Kajian tersebut boleh dicapai di pautan http://tinyurl.com/KAJIANVLEPERAK2014. Borang kajian ini akan dibuka sehingga 30 April 2014.

ANALISA SPM 2013 SMKDK

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Perhatian kepada semua ketua mata pelajaran SPM 2013, sila muat turun analisa SPM 2013 untuk proses analisis bersama-sama dengan guru-guru mata pelajaran di bawah panitia masing-masing untuk dibentangkan semasa Mesyuarat Post Mortem SPM 2013 selepas cuti persekolahan penggal pertama. Analisis yang dibuat adalah membandingkan TOV dan ETR yang telah ditetapkan untuk mata pelajaran masing-masing serta mengenalpasti kekuatan dan kelemahan program-program kecemerlangan yang telah dijalankan oleh panitia masing-masing.

ANALISA SPM 2013

Sekian, terima kasih.

Pembetulan ETR untuk Maklumat Headcount Mata Pelajaran SPM 2014

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Perhatian kepada semua ketua panitia mata pelajaran SPM 2014, sila muat turun semula fail headcount mata pelajaran masing-masing dan membuat pembetulan markah sasaran SPM 2014 agar GPS sekolah dapat mencapai 5.00. Daripada sasaran semua mata pelajaran yang telah diberikan sebelum ini GPS yang telah dicapai oleh 5.71. Rujuk kepada maklumat GMPM tertinggi mata pelajaran yang pernah dicapai dalam SPM sebelum ini bagi menentukan sasaran untuk mata pelajaran di bawah panitia masing-masing. Setelah selesai mengemaskini headcount mata pelajaran masing-masing sila emel semula softcoy headcount tersebut ke emel sekolah – aee6058@1bestarinet.yes.my

Senarai Headcount Mata Pelajaran :

GPS dan GPMP SPM 2008-2012 :

Maklumat Pelajar Target Straight “A” SPM 2014 :

PELAJAR TARGET SEMUA A SPM 2014 SMKDK

BORANG TOV ETR PPMR 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Kepada semua Ketua Panitia menengah rendah, Anda dikehendaki mengisikan target (band dan markah) bagi mata pelajaran di bawah panitia anda. Jika anda menghadapi sebarang masalah, anda bolehlah merujuk kepada penyelaras kecemerlangan PPMR (Pn Khatijah bt Sidek).Tolong emelkan semula borang yang telah lengkap diisi kepada penyelaras kecemerlangan PPMR sebelum atau pada 12 Februari 2014 (Rabu) dialamat khasid05@yahoo.com.

Senarai borang :

Terima kasih di atas kerjasama anda semua.

BORANG PELAPORAN UNTUK MESYUARAT PROGRAM KECEMERLANGAN SPM 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Perhatian kepada semua Ketua Panitia Mata Pelajaran sila muat naik borang-borang berikut sebagai persediaan untuk Mesyuarat Program Kecemerlangan SPM 2014.

Senarai borang dan contoh :

Setelah tuan-tuan dan puan-puan selesai memasukkan maklumat yang diperlukan di dalam semua borang yang telah dimuat turun, sila emelkan  semua borang-borang tersebut dengan fitur “attachment” dalam emel tuan-tuan dan puan-puan ke emel sekolah , aee6058@1bestarinet.yes.my

Sekian,terima kasih.

HEADCOUNT MATA PELAJARAN TINGKATAN 5 2014

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Berikut adalah contoh fail headcount dalam format excel yang boleh digunakan oleh guru-guru mata pelajaran tingkatan 5 bagi menyediakan headcount untuk mata pelajaran masing-masing. Pada fail yang diberikan, tercatat mata pelajaran matematik, tuan-tuan dan puan-puan boleh mengubahnya mengikut keperluan masing-masing.Tuan-tuan dan puan-puan hanya perlu menukarkan nama mata pelajaran pada kelas 5S1 dan ianya akan bertukar secara otomatik untuk kelas-kelas yang lain.

Sekiranya ada penambahan pelajar taip sahaja nama pelajar yang berkenaan selepas nama pelajar akhir setiap kelas. Sebarang persoalan boleh diajukan kepada GK TekVok dan GK Sains.

Pautan untuk fail headcount :

Head Count Ting 5 2014

Setelah tuan-tuan dan puan-puan selesai mengisi markah tov dan sasaran, sila emelkan fail tov dan sasaran tersebut ke aee6058@1bestarinet.yes.my

Sekian, terima kasih